Parcoach kan hjælpe med konflikthåndtering og kommunikation

Har I oplevet, at det nogle gange knaser lidt i jeres forhold? Det er de færreste, der er i et forhold, hvor der ikke er et eller andet sted, hvor skoen nogle gange trykker. Det gælder formentlig også jer. Men måske I også har oplevet at være kommet ud på et sted, hvor I faktisk ikke længere kan bunde, og hvor det er svært at finde frem til det, I faldt for i første omgang, da I fandt sammen.

Hvis gnisten er forsvundet lidt, eller der lidt for ofte opstår konflikter i hjemmet, skal I måske prøve at tale med en parcoach eller parterapeut, som er vant til at sidde med mennesker, der er i en situation, der ligner jeres. I er ikke alene med jeres udfordringer, og heldigvis betyder det også, at I kan få nogle værktøjer, I kan arbejde med. Det kan I læse meget mere om her.

Hvordan foregår parterapi?

Er I usikre på, hvordan parterapi rent faktisk foregår? Grundlæggende er det jer, der fører samtalen, men med parterapeuten eller coachen som en form for ordstyrer. På den måde bliver I holdt på sporet og opfordret til at tale om de emner, der måske er svære for jer, men det bliver på en god måde, hvor I kan mærke, at der også er en professionel i rummet.

Det er helt forståeligt, hvis det kan føles fremmed første gang, man prøver parterapi. Måske du ligefrem føler, at det bliver en form for nederlag at række ud til parterapeuten? Det er vigtigt, at du kan lægge den tanke fra dig. I stedet skal I se det som om, at det er stærkt at række ud efter hjælp, så I igen kan opleve et trygt og sundt forhold, hvor der er plads til jer begge under nærværende og kærlige omstændigheder.